onsdag 28 september 2011

Trefärgad chokladmousse!

Denna läckerbit är något för oss som gillar CHOKLAD!! Den tar några timmar att göra, eftersom den ska stå kallt mellan varje lager. Men väl värd att vänta på!!

1 tårta, 8-10 bitar

100 g mörk blockchoklad
100 g ljus blockchoklad
100 g nougat (till garneringen på toppen)
200 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
3 st gelantinblad
4 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad
3 äggulor
2 msk vatten x 3 (2 msk vatten till varje äggula)

Ugnen 200 grader.
Riv mandelmassan, tillsätt äggen ett i taget o sedan kakao. Rör till en jämn smet. Bred ut smeten på ett välsmord o bakplåtspapperklädd avlång brödform. Grädda mitt i ugnen i 12-14 min.
Lossa botten från formen o pappret o låt kallna. Låt formen kallna o klä den sedan med plastfolié invändigt. Lägg tillbaka bottnen i formen.
Lägg gelantinbladen i rikligt kallt vatten i minst 5 min, låt dom ligga kvar tills du använder dom.
Vispa grädden till fast skum.
Smält den vita chokladen över vattenbad. Tillsätt 1 äggula o 2 msk vatten o rör om. Ta upp o smält 1 gelentinblad i en liten gryta. Häll sedan gelantinet i chokladen under omrörning. Vänd sedan ner 1/3 av grädden. Bred ut moussen i formen över mandelbotten o låt stå kallt minst 1 tim. innan du fortsätter m nästa fyllning.
Gör de andra chokladmoussrena på samma sätt. Bred på den ljusa moussen på den vita o låt stå kallt 1 tim. igen, innan du lägger på den mörka moussen. Låt stå kallt minst 3 tim. innan du tar upp den från formen med hjälp av folién. Garnera m hyvlad nougat o silverkulor. Skär i skivor m varm, vass kniv.
Serveras med hallon till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar