fredag 30 mars 2012

Fågelbon!!

Fågelbon att bjuda på till helgens kaffestund, kan det vara något? Ja frågar du mej? Ja tack, gärna!  De här är en hasselnöts cupcakes med nutellafrosting!!
Receptet hittade jag i "Hello cupcakes" av Leila Lindholm. Passar ju bra att göra nu i påsktider, tycker jag!
Till 12 cupcakes behöver du:

2 ägg
1½ dl socker
100 g hasselnötter
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Ugnen på 175 grader. Vispa ägg o socker vitt o pösigt. Mal el mixa nötterna till fint pulver. Blanda mjöl, nötter o bakpulver, vänd ner detta i äggsmeten. Rör i mjölken. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, häll i smeten till 2/3. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
 Nutellafrostingen

1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kallt kaffe

Fågelboet

400 g mandelmassa(jag tyckte att det räckte med 100 g, beror ju på hur stora bon man vill ha o om man älskar mandelmassa eller ej)
36 små chokladägg ( Anton Berg eller dyl.)

Vispa ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker o philadelphiaosten. Tillsätt kaffet o vispa fluffigt. Bred frostingen på kakorna. Pressa mandelmassan genom en vitlökspress. Forma till små fågelbon o lägg på toppen av frostingen. Lägg 3 ägg i varje bo.
                                       GUTTILLIGUTT!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar