söndag 18 mars 2012

Nybakade frukostfrallor!

Idag kändes frukosten lite extra lyxig, nybakade frallor! Och nu kan vi sitta på glasveranda o äta. MYS!! Här sitter vi så fort det blivit lite varmare ute. Vi får sätta på "terassvärmaren" o tända massa ljus för att få upp värmen lite därute men va´ gör väl det!? Tack vare verandan kan vi njuta lite längre av vår o höst, för det känns nästan som om man sitter ute!
Va´det är bra med sådant som man kan förbereda! Ta de här frallorna t ex, gör degen o baka ut bullarna på kvällen...sätt in i ugnen på morgonen o vips så har man nybakat till frukost!
8 st

25 g jäst
3 dl filmjölk
1 msk linfrö
½ dl solrosfrön
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl rågmjöl + ½ dl till utbaket
4 dl vetemjöl

Garnering:

solrosfrön

På kvällen: Smula jästen o rör ut den med filmjölken i en bunke. Tillsätt linfrö, solrosfrö, salt o honung. Arbeta in rågmjölet (1 dl) o vetemjölet. Degen ska vara rättså kladdig. Använd resten av rågmjölet när du formar frallorna. Lägg på plåt med bakplåtspapper, lägg en bakduk över o sätt i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram brödet o ställ i rumstemperatur tills ugnen blir varm. Pensla frallorna med vatten o strö på lite solrosfrön. Gräddas i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
                                                                      Go´ frukost!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar