onsdag 28 mars 2012

Vårtecken!!

Idag har jag varit på jakt efter vårtecken! Tänkte att det va´ bäst att fota lite innan snön kommer igen! Ja, för de säger att den ska komma till helgen, hua! Åh, jag tror nog de spår rätt för ikväll har det haglat o regnat på tvären!
                                                             Vitsippor i Ryd, Alstermo!   
Jag tror inte man vet hur bra man har det som bor på landet! Djur o natur in på knuten! Fågelkvitter utanför fönstret när man vaknar...
                                                                             Ett hav...     
                                                                  ...av blå Scilla i Ryd.     
Så här har det blommat så länge jag kan minnas, varje vår är man lika förundrad hur det kan blomma som det gör! Här har man cyklat förbi tusentals gånger...
Lyser som en liten sol gör den, vårlöken. Den gick man alltid o plockade hemma i Suletorp! Försökte gräva upp en "hobbe" o planterade den här hemma för något år sen...men den ville inte bo hos mej!
"Blåsippan ute i backarna står, niger o säger att nu är det vår..."I backen hos mormor o morfar blommar det för fullt!!
                                                  Även här hemma har blåsipporna slagit ut!
Tyvärr så va´ tranorna för långt bort, det är därför bilderna är så suddiga men jag vill ha´ med dom ändå!! Såg två par tranor på åkrarna i Hageskruv ikväll! De är verkligen maffiga!! Åh, så är de ju snälla, som kommer med lite gotte till en, natten mellan den 24-25 mars! Ni glömde väl inte att sätta fram skorna eller hänga upp strumporna?
Jaa, kära läsare så här ser det ut i trakterna kring Fröseke, Alstermo o Älghult. Hur har ni det? Hoppas våren har kommit eller är på väg till er!

Ha´ det så gott!! Lämna gärna en liten kommentar, det är roligt att höra ifrån er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar