måndag 12 mars 2012

Snabba limpor!

Har idag bakat detta bröd för 2:a gången på en vecka! På ca 1 timma har man ljuvligt mjukt o saftigt bröd som håller sig färskt många dagar! Sånt tycker man om eller hur!!?
Den fina kökshandduken fick jag i julklapp från jobbet. Den är gjord på Tryckboden i Åseda! Alltid kul med nya handdukar till köket, tycker jag.

2 st limpor

50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl mörk sirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt

Lös jästen med vattnet. Tillsätt sirap, salt o oljan. Arbeta in allt mjölet till en smidig deg. Dela den i 2 bitar o forma till limpor o lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg en bit bakplåtspapper emellan limporna också.
Sätt in brödet i mitten i en kall ugn o sätt temperatur på 200 grader. Brödet jäser under tiden ugnen blir varm. Låt brödet stå i ugnen ca 50 minuter. Det ska låta ihåligt när du knackar på undersidan.
                                                        Doften av nybakat bröd, härligt!!                             
                                Nybakat bröd är som allra godast med smör o honung tycker jag!!                                                   

4 kommentarer:

  1. Riktigt goda !! Enkla att göra. Det blir många limpor framöver =)

    SvaraRadera
  2. Tack för ett bra och framförallt lätt brödrecept.Har bakat dom flera gånger nu.Kicki

    SvaraRadera
  3. Riktigt goda blev dom!
    Tog lite havregryn på toppen och satte limporna i 2 formar, gick superbra =)

    SvaraRadera
  4. Ja detta bröd bakar jag nästan jämnt! Ska testa m havregryn! :-) / Helén

    SvaraRadera