tisdag 27 mars 2012

Tuppkammar!

Jaha, nästa vecka är det påsk, den kommer tidigt i år! Ska ni ha påskmiddag eller buffé då kan jag tipsa om detta bröd! Bara namnet gör ju att det passar till påsk eller hur?!?  Nästa gång jag bakar dom ska jag prova att riva lite ost o ha färsk timjan emellan.

16 st

50 g jäst
75 g smält smör
2½ dl mjölk
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
50 g smält smör till fyllningen
ägg till pensling
vallmofrö till garneringen

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll den ljumma mjölken över o lös jästen. Tillsätt det smälta smör, salt o det mesta av mjölet, spara lite till ut bakningen. Arbeta ihop till en blank o smidig deg. Jäs i 30 minuter.
Kavla ut till en platta ca 35 x 40 cm. Pensla på det smälta smöret. Skär degen från långsida till långsida  ca 10 st, ca 4 cm breda remsor. Lägg remsorna ovanpå varandra så det blir 2 längder. Skär sen varje längd i 8 bitar. Ställ bitarna med snittytan nedåt i dubbla pappersformar. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla med ägg o strö på vallmofröna. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader ca 10 minuter.
                                                                          MUMS!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar