lördag 17 mars 2012

Musselpasta!

Efter några timmar i vedhögen ( vi har fått hem 50 m björkved ) o våfflor till lunch är man ju lite sugen på "riktig" mat. Hittade detta recept i "Billiga veckan" för någon vecka sen så lördagens middag blev: Frutti de mare pasta med dill o citron.
Detta gick hem hos Hugo som ÄLSKAR musslor, han hade verkligen förtjänat något riktigt gott efter att ha kört vedmaskinen i flera timmar!

4 port
450 g blåmusslor
4 port spaghetti
200 g haricots verts
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl creme fraiche
1 kruka hackad dill
½ citron
150 g skalade räkor ( ta gärna räkor m skal o skala själv, mycket godare )
65 g bladspenat
salt o peppar

Tina musslorna o ev räkorna.
Koka pastan o haricots verts. Skölj o strimla purjon o skiva vitlöken tunt. Fräs hälften av purjon o all vitlök i oljan ca 1 min. Tillsätt musslorna med spadet o ½ dl vatten. Låt ånga under lock ca 5 min, häll av o spara spadet. Värm creme fraiche, dill, rivet citronskal, musselspad o 2 msk citronsaft. Häll av pastan o blanda den med sås, räkor, musslor, haricots verts o spenaten. Rör om så att allt blir varmt. Smaka av med salt o peppar. Häll upp på ett stort fat, strö resten av purjon på pastan. Dekorera med citronklyftor o lite dillkvistar.
Servera med en sallad. Och kanske något gott bröd som man kan doppa i den goda såsen. Detta va´ verkligen MUMS!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar