torsdag 8 mars 2012

Farmors kokoskaka!

HIPP HIPP HURRA!! Idag fyller svärfar 68 år! Vad ger man då i födelsedagspresent? Ja, varför inte en hembakad kaka! Bjöd Henry på denna för några månader sen och då önskade han en när han skulle fylla år nästa gång! Perfekt!
Smörj o bröa en springform eller en vanlig form.

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten

Vispa ägg o socker pösigt. Blanda mjöl o bakpulver o rör ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll i formen o grädda i 175 grader i 40 minuter.

Krämen:

100 g margarin
1 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
kokos

Smält margarinet, häll i sockret o koka på svag värme, tillsätt äggulan o koka en LITEN stund till, rör hela tiden. Vispa i vaniljsockret. Häll krämen över kakan o strö på kokosen.

Tips: Skär av ett tunt lager (skorpan) på kakan innan du häller på krämen, då drar den åt sig krämen lite bättre.
Detta är ännu ett gott recept från min goa farmor som tyvärr inte finns kvar hos oss längre. Men många fina minnen har hon gett mej under hela min barndom o vuxna liv. Saknar henne...

2 kommentarer:

  1. Tror nog att din svärfar blir glad.Och vad fin du har gjort kakan.Man blir ju glad bara av att se den.Ha de bra.Kicki

    SvaraRadera
  2. Ja kakan tog slut så den va´ nog uppskattad! Tur man kan glädja någon!! ;) Ha´det bra du med Kicki!!

    SvaraRadera